Par projektu

Projekts “Brīvprātīgo apmācība”

realizē mājdzīvnieku palīdzības fonds

“Save Our Life” http://www.solfonds.lv

Projekta vadītāja – Jūlija Bogomolova

Šim projektam ir sena priekšvēsture. Vairākus gadus strādājot Juglas patversmē un redzot problēmas, kas saistītas ar suņu uzturēšanu, mūsu kinologs Jūlija saprata, cik liela nozīme ir pareizai cietušo suņu socializācijai. Kā iemācīt suņiem ātri adaptēties jaunos dzīves apstākļos, kā iemācīt sadarboties ar cilvēkiem, kā radīt uzticēšanos, kā saprast viņu valodu, kā pareizi pastaigāties, kā rotaļāties?

Nenovērtējamu palīdzību darbā ar suņiem sniedz brīvprātīgie. Taču ļoti bieži brīvprātīgie palīgi nezina , kā palīdzēt. Pirmās nodarbības ar brīvprātīgajiem palīgiem notika jau 2008.gadā. Vairāki no tā laika brīvprātīgajiem patversmei palīdz arī tagad

Vairāk nekā pirms gada Jūlija sāka apmācīt brīvprātīgos patversmē „Dzīvnieku draugs”. Viņa tiem mācīja saprast suņus, jo tikai dzīvnieku vajadzību saprašana un cienīšana palīdz nodibināt ar tiem draudzīgas attiecības – tad gan mācības, gan komunikācija sagādās prieku abiem.

Brīvprātīgais palīgs Maija atradusi savu sirdsdarbu. Tagad viņa pati apmāca brīvprātīgos, kā saprast savus aizbilstamos. Par Maijas projektu lasīt šeit 51a9cba228c81

Un, lūk, pēc gada, ņemot vērā visas nianses, kas saistītas ar patversmes suņu apmācību, projekts ir praktiski gatavs un tiek realizēts. Darba gaitā, protams, būs korekcijas. Šobrīd rit darbs ar patversmes „Labās mājas” brīvprātīgajiem.

Izmanto_iespeju_piesakies__)_1

Komentēt